perjantai 30. maaliskuuta 2012

Kukkasista kauniista

Sain muutama päivä sitten aamukahville vieraiksi hieman vanhempia naisihmisiä. Olivat tavanomaisella kävelylenkillään ja samalla tulivat katsomaan uutta kotiamme. He toivat tullessaan kauniin lyhdyn, jonka sisällä oli ihana keltainen narsissi. Tosi kiva idea oli kuulemma nähty jonkin talon pihalla aikaisemmilla ulkoilureissuilla. Hienoa, että perinteisesti kynttilöille tarkoitettuja lyhtyjä voi hyödyntää milloin vuodenaikaan tahansa eri tarkoituksiin.






Kukat hauskasti pursuavat lyhdyn yläosan aukoista ulos kohti aurinkoa. Kyllä narsissi kasvaakin sisällä lämpimässä tosi nopeasti. Pidin yhden yön sisällä, niin varret olivat venyttäneet pituuttaan usean sentin.



          Suloiset, valkoiset tulppaanit ovat ikikauniita.



En ole erityisesti keltaisten kukkien suosija. Näin keväällä, varsinkin pääsiäisen aikaan ne vain löytävät kodista paikkansa. Keltainen muistuttaa erityisesti aurinkoa ja tulevaa kesää ja antaa ehdottamasti ympäristölle energiaa.

keskiviikko 28. maaliskuuta 2012

Pukuhuoneesta

Meidän pukuhuone on ollut useamman kuukauden tyhjänä. Ei ole keksinyt miten sitä kalustaisi. Jotain tuolisysteemiä ollaan mietitty.  Kunnes viime viikonloppuna löytyi huonekaluliikkeestä kiva rottinkinen pöytäsetti. Oikeasti materiaali on varmaan jotain muovin tyylistä eli kestää sitten kosteuttakin. Huoneesta tuli kodikas tauluineen ja koukkuineen. Verhoiksi mietimme jotain raikasta vihertävää, esim limeä. Jotain sellaista sävyä, jota  on seinällä olevissa tauluissa. Eikö ole uskomattoman kauniita kukkia? Vanhapoika ottanut ja yllättänyt! Mieheni on kuvat ottanut ja ne on teetetty tauluiksi, siis täysin uniikkeja:).









maanantai 26. maaliskuuta 2012

Palat ne loksahtelevat paikoilleen

Onko teistä mielenkiintoista tehdä palapeliä? Minusta on:). Jo lapsena teimme porukalla yhtä isoa palapeliä, joka yleensä sijaitsi lähellä kaikkia. Siinä ohikulkiessaan yks toisensa jälkeen jäi sovittelemaan joko loksahtaisi palanen paikalleen. Tätä tehtiin siis joulun aikaan. Niin ajattelin tänäkin jouluna. Ostin nimittäin isommille pojille 500 palan palapelit, jotka ajattelin päällystettyinä voivan suorittaa pöytätablettien virkaa. Ensimmäinen valmistui noin viikossa, mutta kaksi on jäänyt kesken. No minä innokaana ajattelin tehdä ne valmiiksi. Niissä onkin minulle haastetta. Pieni hetki paikoillaan oloa ja sovittelua, mahdollista onnistumista tai sitten ei, ja taas uusiin hommiin.


Tämä on tällä hetkellä työn alla. Aika salaperäisen näköinen tiikeri.


Tämä komea susi on vielä täysin kesken.


Tässä palapeli, joka on odottanut jo yli kolme kuukautta, että äiti päällystäisi sen, hupsista.

perjantai 23. maaliskuuta 2012

Kiharoista


Näin perjantain kunniaksi laitanpa tänne vinkkiä hiustenlaittoon. Jos pitää kiharoista, eikä omista niitä luonnostaan, niin uskomattoman tehokas ja nopea tapa saada kiiltävät kiharat on tehdä ne sähkökäyttöisillä rullilla. Ei tarvitse kuin muutaman minuutin lämmittää laitetta ja rullata puhtaat hiukset  ja poistaa rullat pienen hetken päästä. Minä en pidä kuin pari minuttia ja tuloksena on tehokkaat kiharat, jotka säilyvät koko päivän. Ostin ko. laitteen paikallisesta marketista ja olen ollut tyytyväinen. Kiharoita voi tehdä sekä lyhyille että pitkille hiuksille, sillä mukana on kahdenlaisia pidikkeitä. Erilaisia nutturoita on helppo laittaa, kun hiukset ovat kuohkeat eli nostelee hiustupsuja ja kiinnittelee hiuspihdeillä kiinni.  Nämä kiharat piristävät tänään siivouspäivää:)




                                Mukavaa siivouspäivää sinullekin!

keskiviikko 21. maaliskuuta 2012

Sovitusnukke

Noin vuosi sitten hankin itselleni sovitusnuken. Ostin sen netin kautta osoitteesta http://www.ompelijanmaailma.fi/.
Ompelen myös itselleni vaatteita, pääasiassa yläkropan vaatteita. Nuken päälle on kätevä sovittaa  tekelettä ja arvioida ja muuttaa vaatteen kokoa. Nukke on säädettävä malli. Sitä voi säätää rinnan, vyötärön ja lanteiden kohdalta.


En ole alan ammattilainen, itseoppinut kokeilija vain. Mutta olen ajatellut, että kaikkea voi oppia kun vain uskaltaa yrittää. Kokeilin kaavottaa lakanakankaan kanssa itse kaavat mekkoa varten:) No ihan hyvät tuli, mutta pientä väljyyttä olisi pitänyt antaa kaavoille. Nyt leikkaamani mekon pohja on hyvin pinkeä, eli pienillä yksityiskohdilla pitäisi leventää mekkoa. Haluaisin tehdä mekosta kauniin, romanttisenkin lisäämällä pitsiä tai eriväristä kangasta. Näin tummana, yksivärisenä ja erittäin keskeneräisenä mekko näyttää ankealta, puristetulta kuorelta:) Mitä kivaa ehdottaisit?


 


tiistai 20. maaliskuuta 2012

Lisäyksiä verhoihin


Tässä olisi ruokailutilan verhot. Kuva on kyllä aika huono, koska ulkoa tuleva valo hämärtää. Enpä osaa säätää oudon kameran asetuksia:(  siis vielä:)


Tämä kuva on makuuhuoneesta. Eikö olekin aika kauniin romanttiset verhot. Kangas on tuollaista läpinäkyvää voileeta. Valo tulee kivasti huoneeseen. En ollut ajatellut ihan tuontyylistä kangasta. Ehkä enemmän jotain valkoista, yksinkertaista. Sitten kun testailtiin erilaisia vaihtoehtoja ikkunaan, niin tuo kangas jotenkin erottui edukseen. Ja olen ollut tyytyväinen.




maanantai 19. maaliskuuta 2012

Ikkunoista




Minusta perinteiset suutarinvalaisimet on kauniit. Sellaiset on ollut meillä jo yli kymmenen vuotta sitten ja edelleen ne ihastuttavat. Nyt ne koristavat keittiön ikkunoita.

lauantai 17. maaliskuuta 2012

Valkoiset ihanat


Ompeluajatuksia pyörii välillä päässä. Olisi kiva tehdä verhoja niitä kaipaaviin ikkunoihin. Nämä ruokailutilassa olevat verhot ovat niin kauniit, varsinkin nämä kiinnittimissä roikkuvat helminauhat.

perjantai 16. maaliskuuta 2012

Asetelmia


Nämä kuvat ovat otoksia läheisen taideprojektiin, jonka tuloksia saamme myöhemmin ihastella.

Parin vuoden jälkeen

Taidanpa aloittaa uudestaan blogin kirjoittamisen. Pitkä tauko takana. Oikeastaan pitkä tauko siitä, kun loin blogin:). Pari vuotta taaksepäin haaveilin omasta blogista, johon voisin koota omia käsitöitä, pääasiassa ompelemiani vaatteita itselle tai lapsille. Muutamia kuvia latasinkin, mutta silloin se tuntui työläältä ja tuloksena oli parin vuoden hiljaisuus.

Tuona aikana olen kyllä sitäkin ahkerammin vieraillut muiden ystävien ja tuntemattomienkin blogeissa ja olen saanut monia mielenkiintoisia hetkiä niiden parissa.

Ajatuksena on tällä hetkellä kirjoitella ja laittaa kuvia uuden kodin sisustamisesta, jossa riittääkin tekemistä:). Lisäksi haluan kuvata ompelemiani vaatteita ja saada itsekin ja antaa muillekin blogissani vieraileville ystävilleni iloa ja piritystä päivän eri hetkiin.