keskiviikko 26. kesäkuuta 2013

Lomalle



Nyt on kesäloma alkanut koko perheellä ja lomareissu on edessä:)

Toivotaan aurinkoisia ja lämpimiä kelejä tulevillekin päiville!







sunnuntai 23. kesäkuuta 2013

Hellepaita ja juhannuksen ajan kuvia


Tällainen testaushellepaita syntyi juhannuksen alla isommalle tyttöselle. Ajatus oli tehdä hellepaita ja sehän muokkautui vanhan hihattoman paidan avulla. Kangas on valmiiksi hieman ryppyistä.

Pienet valkoiset rusetit somistavat solmimisnyörin aloituskohtaa. Resorilla sain kiristettyä reunan myötäilemään sopivan levyiseksi.

Tyttösen ajatus oli helman kiristäminen kuminauhalla pussimaiseksi. Hyvinhän se tähän malliin sopiikin.

Laitanpa loppuun juhannuksen ajan kuvia. Yötön yö on aina yhtä ihmeellinen.

Läheisellä lammella on vuosikausia asustellut joutsenpariskunta. Niin liikuttavasti siellä hoivaavat poikasiaan. Alun alkaen poikasia oli kuusi, mutta enää niitä ei ole kuin kaksi. Mihin lie raukat joutuneet? Ihania lintuja!

Juhannuspäivänä tuli välillä kovia sadekuuroja, joiden jälkeen aurinko paistoi sädehtivän kirkkaasti. Voisi vaikka kuvitella kuvan ojan varrella elävän keijukaisia:)






torstai 20. kesäkuuta 2013

Perhosmekko ja juhannusterveiset




Tämä mekko valmistui Mekkotehtaan Karoliina-mallilla. Ja sen teki tuleva ekaluokkalainen äidin avustuksella. Usein neiti on halunnut tehdä jotain "oikeaa" vaatetta ja niinpä päätin, että nyt keskityn auttamaan tyttöstä. Hän selasi kirjaa ja päätyi tähän malliin ja niin käytiin Eurokankaassa kangasostoksilla. Tämä kesäinen perhoskangas miellytti pienen ompelijan silmää.


Haasteellisia kohtia riitti, mutta hienosti ja tarkasti tyttönen ompeli. Sitä kun viitsisi ahkeraan opettaa ja neuvoa, niin aika pian moni asia olisi itsestään selvää. No, onhan neiti vielä nuori, että ehtii kovasti harjoitella. Mutta silloin pitäisi jaksaa opettaa, kun innostusta ja halua oppimiseen on valtavasti.


Talon rouvan ikäkin karttui ja näitä ihania kukkasia ilmestyi maljakkoihin. Juhannusruusun tuoksu on aivan huumaava. Sitä kun saisi tuoksutella yli talvenkin:)



Kauniiden kukkien myötä toivotan teille lukijani oikein lämpöistä ja onnellista keskikesän juhlaa, juhannusta!







sunnuntai 16. kesäkuuta 2013

Aikuisten "juhlaa" naamiaisten merkeissä


No kyllä meillä olikin hauskaa:D. Saimme kutsun ystäviltämme naamiaissynttäreille, siis aikuisten kesken. Enpä muista milloin olisin ollut naamiaisissa. Enkä sen takia malta olla laittamatta tännekään muutamia kuvia.

Halusin pukeutua intiaaninaiseksi, koska niillä on niin kauniit vaatteet. Etsin ja  mietin mistä hankkisin asusteita ja netistähän löytää kaikenlaista. Tilasin mekon seuraavasta naamiaisasut.fi linkistä. Itse tein päähineen ja laukun. Lisäsin erilaisia helyjä kokonaisuuteen. Peruukin ostin paikallisesta lasten leluliikkeestä.


Mieheni tilasi komean peruukin punanaamio.fi sivuilta. Siellä on loistava valikoima erilaisia naamiaisasusteita. Tummaa kasvoväriä iholle ja pientä lisärekvisiittaa niin asuste oli valmis.

Tämä oli hieman erilainen postaus. Toivottavasti ymmärrätte:), mutta meillä oli niin hauskaa naamioituneitten ystäviemme kanssa, että halusin tosiaan tuoda tännekin muistoksi muutaman kuvan illasta. Tämä myös teillekin vinkkinä ja muistutuksena syntymäpäivien teeman suhteen, myös aikuiset tykkäävät hassutella. Useimmitenhan sitä vanhemman roolissa hankkii lapsille naamiaisasuja. No joskus näinkin päin:)










torstai 13. kesäkuuta 2013

Aurinkomekkoja ja kivoja leggareita


Onpa ollut mukava ommella ja kaivella kaapista kankaita ja miettiä mitä niistä tekisi. Mekkojahan on niin kiva tehdä ja niin kauan kuin tyttönen niitä vielä pitää niitä kannattaa tehdäkin. Tämä aurinkoinen kukkakangas on löytänyt tiensä kangaskaappiini jo viime kesänä. Tuolloin ompelin samanaikaan ostetusta kankaasta tällaisen mekon.

Samaa kaavaa käytin nytkin eli Mekkotehtaan Orelma-mekon mallia. Nyt en lisännyt kuminauhaa rinnan ympärille, mutta tässä mekossa jätin hihoista kuminauhat pois ja lisäsin helmaan valkoisen puuvillapitsin, joka kivasti lisää raikastaa jo valmiiksi reipassävyistä mekkoa.


Sama kaava oli käytössä myös tässä trikoomekossa. Tämän kankaan kuin myöskin leggingsien kankaat ostin keväällä Marimekon ystävämyynnistä. Ylemmässä olevassa kuvassa kankaan varjokohdissa näkyy todellista kankaan väriä. Aurinko vaalentaa kuvassa jonkin verran sävyä. Tykkään kovasti kankaan pirteästä limen sävystä.


Kyllähän prinsessalla pitää korkkarit olla :)

                                                   Nämä leggarit ovat siis tehty Marimekon ystävämyynnistä ostetuista trikoista. Erittäin ihanasti joustavaa kangasta ja mukavan ohutta erityisesti kesäkäyttöön. Kaavana housuissa on Hopsis-leggingsit lehdestä 4/4012. Lahkeensuun koristus on mielestäni erittäin kiva.



Mukava kun olen saanut muutaman uuden lukijankin, tervetuloa mukaan seurailemaan touhujani:)





sunnuntai 9. kesäkuuta 2013

Juhlat ja herkullisen hyytelökakun ohje



Saimme jälleen viettää juhlaviikonlopun. Tällä kertaa konfirmaatiojuhlan merkeissä. Kesän aika on yhtä juhlimista, sillä syntymäpäiviäkin sattuu näille aurinkosäille useammat joko oman perheen tai ystävien keskuudessa.

  



Viime päivien aikaan on tullut leivottua niin paljon, että enää se ei tunnu edes työläältä :) Tänne sivuillehan sitä tulee päivitettyä sitä mihin eniten keskittyy ja nyt kesän alla nämä juhlat ovat olleet niitä tärkeimpiä ja arki on mennytkin pääasiassa itse itselle tehdyn aikataulutuksen mukaan:).Toisaalta sitä on väkisinkin aika reipas, kun tietyt asiat on hoidettava valmiiksi ennekuin juhlat alkavat. Mutta minä oikeastaan pidän tällaisesta:D



Halusin laittaa tänne esille vielä seuraavan kakun ohjeen, vaikkakin olen sen joskus aikaisemminkin laittanut. Tämä hyytelökakku onnistuu aina ja on erittäin herkullinen.

Valkosuklaa-dajmhyytelökakku



Pohja:
300 g tummia täytekeksejä muruina tai muita tummia keksejä
100 g margariinia tai voita sulatettuna
2 rkl kahvia tai maitoa


Täyte:
2,5 dl Flora vispiä tai muuta kermaa
1 levy Pandan valkosuklaata (130 g)
250 g maitorahkaa
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
4 liivatetta
2 rkl sitruunamehua
1,5 isoa daimia murustettuna


 
Sekoita keksinmurut, sulatettu rasva ja kahvi tai maito. Painele seos leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan.
Laita liivatteet likoamaan runsaaseen kylmään veteen.
Vatkaa kerma vaahdoksi, mausta sokerilla ja vaniljasokerilla, lisää rahka. Kääntele joukkoon sulatettu suklaa, lisää sitruunamehu ja daimmurut.
Sulata liivatteet tilkkaan kiehuvaa vettä, anna jäähtyä pieni hetki. Kaada liivateneste seokseen ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Kaada täyte vuokaan murupohjan päälle, anna hyytyä 2-4 tuntia tai yön yli. Koristele Daim-murskalla tai suklaarouheella. 





Ehkäpä nyt tulevina päivinä ehdin ommellakin paremmin ja voin laittaa niistä sitten tänne kuvia:)


Oikein mukavaa alkavaa arkea teille lukijani!







keskiviikko 5. kesäkuuta 2013

Kangasvärit kokeilussa


 
Mihin ne hellekelit menivätkään? Juuri kun sain pikkumiehelle shortsisettejä valmiiksi, niin ulkona olikin erittäin viileää. Tänään saatiin kuvattua asut auringossa ja ilmakin oli hieman lämpimämmän tuntuinen mitä se eilen oli. Nämä asut valmistuivat kaapista löytyvistä kankaista.

 
Jotain piristettä halusin yksivärisiin paitoihin. Niinpä kaivoin kangasvärit kaapista ja testasin niitä pitkästä aikaa. Aluksi ajattelin tulostaa kuvat ja kuvansiirtoaineella siirtää ne kankaalle, mutta tulostin ilmoitti värin olevan lopussa. Eli se siitä ja uusiin toteutustapoihin:)

 
Molemmissa kuvissa hyödynsin värityskirjan valmiita kuvia, joita kylläkin jouduin vähän pienentämään, että ne mahtuisivat sopivasti etukappaleelle. Norsun tein emo-peittoväreillä öljyvärisiveltimellä maalaten. Sen takia käden jälki näkyy paremmin kuin alemmassa t-paidassa.
 
 
Norsukuvan ilmapallot ja traktorin piirsin kangastusseilla. Tussilla työskentely oli huomattavasti helpompaa, mutta siveltimellä maalaaminen oli toisaalta mielenkiintoisempaa.
 
 
Molemmat shortsit on leikattu vanhojen shortsien mukaan ja ovat hyvin pelkistetyt kuminauhavyötärölliset housut. Paitojen kaavat ovat samat kuin aikaisemminkin ommelluissa t-paidoissa.


Aika hempeän värisiä kankaita tällä kertaa:). Kesällähän ne on aika kivoja vai mitä?






sunnuntai 2. kesäkuuta 2013

Kauniit juhlat



Juhlatunnelmaa kotona aamuauringon loisteessa.

 
Ihana esikoisemme sai valkolakin ja elämän ovet ovat avoinna edessä. Saimme viettää ikimuistoisen juhlapäivän ystävien ja tuttavien kesken.







 Kauniit kukat koristavat nyt kotiamme ja tuovat muistoja kauniista juhlapäivästä.






  Herkuttelimme koko päivän ja sitä tulemme tekemään vielä useiden päivien ajan:)

Kesäloma on alkanut! Isommilla alkavat uudet tiet ja haasteet. Pienet saavat vielä nauttia kesäloman tuomasta vapaudesta. Onnellisia ja aurinkoisia päiviä jokaiselle :)