perjantai 29. elokuuta 2014

Eskaripojan asusteita



Olen saanut aikaiseksi ompeluja ja vielä todelliseen tarpeeseen :D.
Tämän paidan muokkasin peruspaitakaavan pohjalta eli leikkaus rinnan kohdalle, nappilista ja huppu. Muutama neppäri listaan ja valmista tuli. 

Kyllä tykkäänkin tästä pöllöpaidasta:)

Tuunasin vanhat housut leikkaamalla etukappaleista palat pois ja lisäsin maastokuviokangasta reikiintyneiden polvien paikalle :) Kummasti löytyy kaapista reikäisiä housuja. Tällä tavalla muuten ehjiin housuihin saa vielä vähän jatkoaikaa.







Tässäpä toinen asu. Elefantti- kangas löytyi kesäisen reissumme yhteydessä Metsolan liikkeestä. Ensimmäistä kertaa siellä kävin ja muutaman kankaan löysin matkaani. 


Nämä housut paikattiin tällä tavalla :) Vanhat lahkeensuut ompelin vakosametin jatkoksi.


Halusin vähän lisätä väriä vaaleasävyiseen elefanttikankaaseen ja ompelin kapean soiron oranssia resoria turkoosin resorin kaveriksi.


Nämä asut pääsevät kovaan käyttöön eskarissa. Siellä leikkiä ja touhua riittää :)

Meilläpäin onkin venetsialaisviikonloppu edessä.
Edessä on kynttilänpolttoa, herkuttelua, ilotulitusta, ystäviä ym. mukavaa :)

Mukavaa viikonloppua teille ja suuret kiitokset lukuisista kommenteista edelliseen postaukseeni. 
Nauhankääntäjästä pieni maininta vielä :) Olen tullut siihen päätökseen, että tilaan sen Karnaluksilta ja ensi viikolla onkin yhteistilaus parin muunkin ompelijan kanssa :)

Palataanpa asiaan!



24 kommenttia:

  1. Puntinpaikkausidea on varmasti monessa lapsiperheessä tarpeellinen juttu! Paidat on myös tosi kivoja. Elefanttipaidan pieni oranssi kaistale saa ihan kokonaan uuden ilmeen aikaan! Huippuidea! Täytyy joskus kokeilla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä niitä paikattavia pöksyjä riittäisi, jos vain intoa paikkaamiseenkin riittäisi :D Toisaalta nytkin taas huomasi, että miten kätevää tuunaaminen on kun niin moni työvaihe jää tekemättä. Kokeilehan ihmeessä tuota resorijuttua. Oli kyllä kiva piriste :) Kiitos Pizzicato sinulle !

      Poista
  2. Raikkaita eskarivaatteita ja minunkin mieleen jäi heti erityisesti tuo oranssi tehoste. Makeen näköinen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Hanna / Marakantti :) Ei sitä paljoa monestikaan tarvitse lisätä kun ilme muuttuu oleellisesti. Syksyä kohti on ihan kiva saada lisää väriä ja piristettä.

      Poista
  3. Onpa tosi hyvät ja kätevät nuo housujen tuunausideat, ei tarvikaan välttämättä leikata sortseiksi jos ei halua alkaa "perinteisesti" paikkaamaan! Tiedätkös, tuo ekan paidan malli on sellainen, jota tein ihan hirveästi meidän pojalle silloin, kun oli nuorempi. Kaarroke ja napitus on niin kiva ja kaarrokkeeseen sai kivasti hyödynnettyä pienempiäkin kangaspaloja :) Joten toi eka paita on mun suosikki näistä ;) Pian pääset sitten kantinkääntäjää kokeilemaan, hieno homma!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, ensin meinasin pätkäistä housut tasaisesti poikki ja lisätä paikat, kunnes hoksasin tuon jutun. Mielessäni pyörittelin ja mietin, miten saan lopputuloksesta järkevän ja käyttökelpoisen näköisen. Onneksi joskus tulee inspiksiä :) Minustakin tuo ekan paidan malli on sellainen kiva ja näppärästi muokattava monen näköiseksi. Muistan myös tehneeni kauluksellisia tai normaalikauluksella tuota mallia. On kyllä mielenkiintoista päästä testaamaan kääntäjää. Uskon, että tykkään siitä, jos vaan peittari tajuaa tehdä hyvää jälkeä. Hirvittää aina koskea noihin nappuloihin, ettei hyväksi koettu mene pilalle :) Eiköhän sekin homma kokeilemalla löydy ja yleensähän sitä vähän pitää mennä kantapäänkin kautta ;) Kiitos Krista!

      Poista
  4. Ihanan ihana huppari ja mainioista mainioimmat housujen tuunaukset! Olet kyllä aikaansaava :) Tuollaista terettä teksi mieleni kokeilla, ehkä pitää joskus uskaltaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, kokeilehan ihmeessä. Tuli melko näppärästi ja oli ihan helppo laittaa :) Välistä tuntuu kyllä, että ei saa mitään aikaiseksi, mutta sitten kun pääsee koneen äärelle, niin kummasti sitten tulee valmista. Lämpimät kiitokset Hannariina :)

      Poista
  5. Pöllökangas on kivan raikas! Hyvä idea tuo lahkeet pois ja uudet tilalle. Täällä myös housuja kuluu niin, että taitaa idea lähteä testaukseen! Mukavaa viikonloppua teille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ostin muuten tuon pöllökankaan joskus paikallisesta sisustusliikkeestä. Siellä oli myynnissä myös jonkin verran kuviotrikoita. Kokeilehan tuunata housuja:). Minulla tahtoo paikkaamisen suhteen tuumasta toimeen siirtyminen olla joskus pitkän matkan päässä. Kiitos Eerika!

      Poista
  6. Juuri tuota housujen tuunausideaa tarvinkin. Minusta housujen paikkaaminen tavallisesti on niin puuduttavan tylsää. Tämä olikin hyvä idea. Suuri kiitos siitä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No tosi kiva, jos saat tästä helpotusta paikkaamiseen. Minäkään en tykkää yhtään siitä puuhasta ja sitä tekemistä kyllä riittäisi ;) Tällä tavalla saa housuihin niin uuden ilmeen, että se jo inspiroi. Kiitos Pikku Akka :)

      Poista
    2. Nimenomaan, eivät näytä niin paikatuilta vaan ennemminkin muodikkaisti tuunatuilta. :)

      Poista
  7. Samaa olin kirjoittamassa kuin Pikku Akka, housujen tuunausidea menee meilläkin käyttöön! Molemmista paidoista tykkään, kiva kun molemmissa on jotain hitusen erilaista. Viikonloppunne kuulostaa ihanalle, mukavaa venetsialaisviikonloppua siis teille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Hanna Mi :) Otahan käyttöön tuunausidean:) Sinähän olet itse niin mestarituunaaja! Kyllä on taas pitkähihaisille paidoille tarvetta. Onneksi niitä on mukava tehdä. Mukavaa viikonloppua teille !

      Poista
  8. Ihania eskarivaatteita! Tuo housujen paikkaushan onkin näppärä idea.. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon Raisa :) Otahan idea käyttöön. On ainakin nopea tapa tuunata pöksyjä :)

      Poista
  9. Mahtava idea se polvipaikkaus ja erittäin siistit paidat, se oranssi on upea fanttipaidassa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla, että pidät ja kiitos sinulle Kewa :) Antaa mukavasti pirteyttä tuo oranssi väri. Lasten vaatteissa on kiva jos on väriä ja raikkautta.

      Poista
  10. Kiva tuo pöllöpaidan nepparilista ja hupun kaitale. Minäkin tykästyin heti oranssiin pilkahdukseen norsupaidassa. :) Housutuunausidea on hyvä, meilläkin pojan kaappiin ilmestyy kummasti polven kohdalta reikiintyneitä housuja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joskus mietinkin, että ostanko huonolaatuisia housuja vai mistä johtuu, että polvet ovat housuissa niin nopeasti rikki :) Aivan harmittaa heittää pois muuten ehjiä housuja. Ja pääseepä paljon helpommalla kun ei tarvi kaikkia saumoja ommella. Jotenkin tuohon pöllökankaan runsaaseen kuviointiin sopii minusta yksiväristä, niin jotenkin rauhoittaa kokonaisuutta. Kiitos kovasti Manda :)

      Poista
  11. Tyylikäs huppari! Hyvä idea tuo polvien paikkaus :)

    VastaaPoista

On mukava, jos jätät minulle viestiä :). Pienikin kommentti ilahduttaa minua erittäin paljon.