keskiviikko 24. syyskuuta 2014

Pyörätrikoosta paita koululaiselle



Kesällä pyörähdimme lomareissun yhteydessä Metsolan liikkeessä ja muutaman kankaan halusin ostaa. Pyöräkangastrikoo ja harmaa trikoo valikoituivat neljäsluokkalaisen pojan paitakankaiksi. 

Hieman kiireisiä päiviä on ollut ja en ole ehtinyt mitään ommella. Eilen halusin jotain tehdä ja niinpä otin nämä kankaat käsittelyyn. Vähän meinasi laiskottaa alkaa pienistä kankaanpaloista tekemään palapeliä. Mieluummin olisin tehnyt jonkun perusmallisen ilman ylimääräisiä saumoja olevan paidan.


Nepparilistan tein valenahasta. Valkoiset nepparit on Karnaluksin tilauksesta, jonka yhdessä muutaman ompeluystävän kanssa tehtiin tässä lähiaikoina. (Viimeinen neppari olisi pitänyt laittaa vasta aamulla, niin olisi osunut paremmin kohdalleen ;) ) No, en viitsinyt alkaa repimään irti sitä, olisin pian tuhonnut koko paidan.


Näin jälkeenpäin minua ei yhtään harmita, vaikka vähän jouduinkin tekemään palapeliä, että sain kankaan riittämään. Paidasta tuli hyvä ja se kelpasi reippaalle koulupojallemme. Hän haluaa laittaa sen huomiseen koulukuvaukseen :)


     Mukavaa loppuviikkoa teille kaikille :)

 ja ihana kun uusia lukijoita on tullut joukkoomme, lämpimästi tervetuloa :)





22 kommenttia:

  1. Onneksi kangas ei riittänyt peruspaitaan ;) Nimittäin tuo paloista tehty paita näytää tosi hyvältä. Pyörätrikoo on mahtavaa ja passaa hyvin isommallekin pojalle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin, loppu hyvin kaikki hyvin. Onneksi tuli näperrettyä. Itsekin olen nyt tosi tyytyväinen:-) Kiitos Eerika :-)

      Poista
  2. Eerikan sen jo ehtikin sanoa, hyvä ettei kangas riittänyt siihen peruspaitaan. Mahtava palapaita, tykkään keinonahasta yksityiskohtana. Siinä on niin mukava kiilto ja heti paidan ilme muuttuu jotenkin siistimmäksi ja erilaiseksi tavalliseen resoriin tai kankaaseen verrattuna. Mukavaa loppuviikkoa sinnekin suuntaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli toisaalta niin huvittavaa, että teki mieli jotain ommella, mutta kuitenkin ensin vähän laiskotti. Sitten sitä innostuu ompelun edetessä:-). Minustakin nahka antaa kivaa ilmettä. Kiitos paljon Hanna Mi:-)

      Poista
  3. Kylläpäs tuli hieno paita, nappilista keinonahasta on näyttävä yksityiskohta

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon Erja :-) Kummasti tuollainen pieni yksityiskohta vaikuttaa aika paljonkin loppu tulokseen.

      Poista
  4. Hieno paita! Paljon persoonallisempi, kuin peruspaita :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Mandariinimania:-) Useimmiten lopputulos on parempi kun vähän jaksaa värkätä ja saa siitä itsekin hyvän mielen. Vaikka perusmallikin riittää :-)

      Poista
  5. Tosi kivaa tuo pyöräkangas ja mukavaa kun olet yhdistänyt siihen harmaan trikoon! Minunkin pisti heti silmään tuo hyvännäköinen tekonahkakaitale (täälläkin on tehty tekonahkakaitale-yksityiskohtia, hauska sattuma meillä taas yhtä aikaa :)), tuo kivaa ilmettä. Hyvä, kun olet kiireen keskellä ehtinyt ompelukoneen ääreen, kyllä se itsellä ainakin on myös sellainen rentoutumiskeino :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hauska kun meillä on taas ollut samat suunnitelmat:-) Jänskä nähdä mitä olet tehnyt. Voi kuinka paljon ompelu rentouttaakin. On ihana kun on niin mukava harrastus. Kiitos paljon Krista!

      Poista
  6. On taas niin komea paita! Ja täälläkin nahkaa ommeltu. Hassua! Jotenkin syksyisiin ompeluksiin niin sopii. Ompeluinspiraatio olisi kyllä niin päällä. Omenat ja puolukat tuppaavat vähän tulemaan tielle. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nahka sopii kyllä mukavasti syksyn vaatteisiin. Sinä olet ahkera kun olet syksyn satoa korjannut talteen:-). Laitathan nahkaompelukset blogiisi, niin voin tulla katsomaan. Kiitos Hanna:-)

      Poista
  7. Olisin voinut kirjoittaa tähän justiinsa tuon saman kommentin kuin Eerika. Niin hyvältä näyttää palasista koottu paita, ettei uskoisi, että se on tehty isomman kankaan puutteessa. :) Tyylikäs! Koulupoikamainen! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On kyllä mukava tehdä isommallekin pojalle vaatteita. Tuo vähän lisää haastetta:-) Kiitos Pikku Akka!

      Poista
  8. Kiva paita koululaiselle. Paloista kokoaminen on aina mielenkiintoista, kun aloittaessa ei voi olla ihan varma mikä on lopputulos.. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo on just noin, että ompelun edetessä ne ideat syntyy. Ja siksihän ompelu onkin niin huippu mukavaa :-) Kiitos Raisa!

      Poista
  9. Tosi hieno! Siulla on mahtavia ideoita näihin ison pojan paitoihin, pitäisi ihan tallentaa muistiin tulevaisuutta varten :) Tykkään tuosta palasista kokoamisesta, huikea lopputulos!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lämpimästi kiitoksia Hannariina. Kiva kuulla, että tykkäät:-) Joskus tuntuu, että ideat on aivan kortilla.

      Poista
  10. Tyylikäs ja siisti paita! Ihanaa, että lopputulos halutaan heti noin tärkeään juttuun päälle :) Mikäs sen palkitsevampaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On kyllä paras palkinto kun näkee, että lapsi tykkää vaatteesta. Illalla ompelin paidan kun poika jo nukkui, että onneksi oli ihan oikean kokoinen. Kiitos Pizzicato:-)

      Poista
  11. Vastaukset
    1. Kiitos :) Ja mukava kun kävit vierailemassa blogissani ja jätit kommenttia :)

      Poista

On mukava, jos jätät minulle viestiä :). Pienikin kommentti ilahduttaa minua erittäin paljon.