maanantai 29. syyskuuta 2014

Syksyinen reissu virkistää



Teimme syksyisen lomareissun Kainuuseen. Suomen syksy on niin ihmeellinen, että haluan jaata kuvia myös täällä blogin puolella. Lunta oli maassa kun saavuimme vuokramökille. Seuraavan päivän aikana se olikin jo hävinnyt. Onneksi lapset ennättivät kuitenkin tehdä tämän syksyn ensimmäisen lumiukon:) Harmi vaan, kun ne jäivät ikuistamatta.


Nämä rinteet odottavat lunta ja laskijoita.


Pienimmäinenkin jaksoi reippaasti kiivetä rinnettä ylös isompien perässä. Ihmeissäni seurasin lasten kipittelyä välillä jyrkkäkin rinnettä ylös ja missään ei näyttänyt tuntuvan, niin hyvin jaksoivat.


Syksyn värit olivat aivan eri tavalla jo esillä mitä meidän kodin läheisyydessä. Värimaailma on niin kaunis.



Kynttilöitä laitettiin palamaan jokaiseen tuikkukippoon mitä mökistä löytyi. Alapuolella olevassa kuvassa on minusta hyvä idea koristella tuikkuastia. Huovasta leikatut koristeet antavat kynttilän liekille kivan sävyn ja tunnelman.

Ilman käsitöitä en toki ollut. Välillä sain pitkänkin palan neulottua jo pitkään keskeneräisenä ollutta neuletyötäni. Kun tuon työn saan valmiiksi, laitan sen ehdottomasti tänne blogin puolelle. Se on jotain, joka tulee miehelleni :)



Vielä muutama maisemakuva. Otin nämä kaksi  kuvaa kännykälläni, joka on ihan uusi. Haluan kokeilla kuvan laatua, miltä se näyttää täällä ruudussa.



Kotimatkalla pääsin hetkeksi muistelemaan aikaa, jolloin täällä opiskelin.


Kauniit rakennukset olivat jotenkin yksinäisen näköisiä. En tiedä mitä täällä nykyään opetetaan tai tehdään, mutta ei ainakaan sitä mitä itse aikoinani opiskelin.


Arki on taas palannut. Oli niin mahdottoman mukava olla oman perheen kanssa reissussa. Tällaisia hetkiä tarvitsemme :)



Mukavaa alkuviikkoa teille kaikille!

(Vielä lopuksi: laitan sanavahvistuksen päälle, sillä roskapostia puskee öin ja päivin. Ja niistä en pidä. Toivottavasti jaksatte siltikin ilahduttaa minua mieltä lämmittävillä kommenteillanne :)  )



20 kommenttia:

  1. Ihania kuvia, kaikki lomat on aina mukavia piristysruiskeita arjen keskelle. Hyviltä näyttää kännykkäkuvatkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Niina :) Kyllä se vain kummasti piristää, kun pikku reissunkin tekee. Ihan kiva, kun nuo kännykkäkuvatkin vaikuttaa ihan ok:lta. Voi joskus laittaa niitäkin, jos järkkäri ei satu olemaan matkassa.

      Poista
  2. Kauniita kuvia kauniista maisemista! Hyvin on onnistuneet myös kännykkäkuvat. Saanko udella, mitä sinä aikoinaan opiskelit? (tai ainahan kysyä saa, ei ole tietenkään pakko vastata :)). Suomen syksy on niin värikylläinen. Meillä ruska alkaa jo olla kohta ohi, osa puista jo tiputtanut lähes kaikki lehtensä. Mukavaa, että olette saaneet nauttia lomasta. Lomailu antaa aina eri tavalla voimia jaksaa taas arjen kiireiden keskellä. Ihanaa viikonjatkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli niin kaunista katseltavaa, että pää kenossa sai kulkea:) Ei tarvi mahdottoman kauaksi kotoa mennä, kun maisema muuttuu oleellisesti. Olen opiskellut luokanopettajaksi. Juuri noita töitä en tällä hetkellä tee, mutta mahdollisesti taas joskus :)

      Poista
  3. Upeita maisemia, kauniita rakennuksia ja ihanaa lomatunnelmaa olet tallentanut kuviin. Mukavaa nähdä, mitä olet saamassa valmiiksi miehellesi :). Onpa harmillista, että roskapostia tulee niin valtavasti. Eiköhän me jakseta kommentoida, ei se muutaman numeron näpyttely niin valtavasti onneksi aikaa vie :).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aivan uusi paikka oli tuo lomakohde ja niin viehättävä paikka olikin :) Voin hyvin paljastaa jo tässä vaiheessa, että neule on tulossa, mutta milloin on valmista, niin se jää nähtäväksi :D Sen verran sisua löytyy, että kesken en sitä jätä, vaikka kauan olenkin jo sitä tehnyt. Mulla on lisääntynyt roskapostin tulo todella paljon. Jospa sanavahvistus nyt vaikuttaa asiaan. Kiitos Krista :)

      Poista
  4. Teillä kuullostaa ja näyttää olleen mukava viikonloppu takana. Mahtavia maisemia ja kauniita nuo vanhat rakennukset, erityisesti tuo viimeisen kuvan talo. Mökkikin näyttää oikein tunnelmalliselta. Pakko vielä kysyä, että meneekö tuon järven(?) yli kelluva silta vai mikä tuo pitkula on? Kaikkea sitä jääkin miettimään.. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Järven yli meni tosiaan silta. Se oli kyllä vaikuttavan näköinen ja sen kautta pääsi kävelylenkeillä nopeasti paikasta toiseen. Yliopistorakennukset on todella kauniita. Niin mukavat muistot jäi opiskelualoilta jo pelkästään tuon paikankin takia :) Kiitos Eerika kommentistasi!

      Poista
  5. Ihana loma kauniissa maisemissa. Kyllä ne ikiliikkujat (eli lapset) jaksaa niin että itse hengästyy melkein jo pelkästä katselemisesta. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli meillä mukava loma ja niin mukava lisä nuo kauniit maisemat. On se käsittämätöntä miten lapset jaksaa liikkua eikä missään tunnu. Itsekin olen kohtuullisen kova liikkuja, mutta kyllä pohkeet vain kertoivat, että kiipeilyä oli paljon takana :) Kiitos Raisa!

      Poista
  6. Tuollaiset pikkulomat piristävät kummasti. Ja kun bonuksena on vielä kauniit maisemat niin mikäs siinä on ollessa ja nautiskellessa. :-)
    Ps. Minusta näyttää siltä, että olen käynyt lapsena monta kertaa opiskelupaikkakunnallasi. Mummilani kun oli siellä. :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tekee ihmeitä vaihtaa välillä maisemaa ja vielä mukava kun löytää kauniita, uusia seutuja ja ei tarvi väsyksiin asti edes autossa istua :-) Mukava paikka oli opiskella siellä ja erittäin kivoihin ihmisiin sain tutustua :-) Kiitos Oman näköinen!

      Poista
  7. Oikein kauniita kuvia! Suomen ruska on kyllä kaunis, vaikka se ei aina täällä etelässä näyttäydy niin värikkäänä. Lomailu tekee aina hyvää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On meillä ihanat vuodenajat. Syksy, vaikka onkin niin pimeä, on myös onneksi kaunista ja myös tunnelmallista aikaa kun tulee poltettua paljon kynttilöitä. Kiitos Mandariinimania:-)

      Poista
  8. Saako kysyä minkä kautta mökin vuokrasitte. Meillä myös loppu syksyn päälle tarkoitus tuonne maisemiin. Vaikuttaa isolta ja tunnelmalliselta mökki.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lomarenkaan kautta vuokrasimme mökin. Ukkohallan ympäristössä oli paljon hyviä mökkejä. Tuo oli tilava ja juuri niinkuin sanoit, tunnelmallinen. Aivan ihanaa seutua oli, tykkäsimme todella paljon :)

      Poista
  9. Ompas teillä ollut ihanat maisemat lomailla! Ei meillä ole noin komeaa ruskaa, vielä ainakaan. Tuikkukippojen huopa idea täytyy laittaa korvan taakse, kivan näköisiä. Ihan jännittää mitä miehellesi valmistuu. :) Itselläni miehelle valmistuneet tuotokset ovat jääneet villasukkiin, niitäkin saa aikansa tikuttaa ennenkuin on kokoa riittävästi! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä minä tapitinkin silmät selällään ihania maisemia :D Minäkin niin tykkäsin noista huopajutuista. Voi noita mun neulomisjuttuja ;) Olen sellainen innostuja ja en meinaa saada valmiiksi:) Kiitos Katja / Kakarat kommentistasi!

      Poista
  10. Onpa kauniita kuvia ja värejä ja ihana mökki! Mukava nähdä ton opiskelurakennuksen, hyvin kaunis. Ai siellä ei enää opiskella sitä alaa.:/
    Täällä nyt värit alkavat tulla, parasta syksyä nyt!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kyllä niin harmillista nähdä, että siellä ei enää parveillut opiskelijoita. Kai siellä jotain tehdään, olisihan se älytöntä pitää noin upeita rakennuksia tyhjillään. Pitäisikin googlettaa jos sitä kautta löytyisi tietoa. Maisemat oli kyllä mahdottoman kauniita :) Kiitos Tuomitarha!

      Poista

On mukava, jos jätät minulle viestiä :). Pienikin kommentti ilahduttaa minua erittäin paljon.