perjantai 10. lokakuuta 2014

Röyhelöhelmaa ja Scubaa



Kaivelin tässä eräänä iltana kangaskaappini hyllyjä ja totesin siivouspäivän olevan pian edessä. Niin paljon olen jemmannut erilaisia paloja ja ne ei kovin helposti pysy hyllyssä järjestyksessä. Laatikoita ja erilaisia säilytysratkaisuja pitää keksiä ja osa paloista taitaa joutua jätesäkkiin ;)


Jostain olin ostanut ison palan harmaata trikoota ja sopivasti kankaan vieressä teki yhteistyötä vaaleanharmaa pitsikangas. Ne houkuttelivat ompelmaan jotain herkkää ja harmonista. 

Tällainen pitsiröyhelöpaita sitten ompelun tuloksena syntyi. Painoin vielä harmaalla peittovärillä tuollaisen piirtämäni sydämen. 


Housukangas on jälleen EK:n paloista ja muistaakseni se on Scubaa. Siitä tulee näin syksyä kohti mukavia housuja, koska kangas on hieman paksumpaa kuin trikoo ja joustaa kivasti.

Kerronpa vielä edelliseen postaukseeni liittyen, että tekonahka on Bern-nahkaimitaatio nimeltään ja metrihinta on 13,90 ja siis Eurokankaasta. Siitä tuli tosiaan muutamia kyselyjä.


Viikonloppu on edessä ja myöskin kouluista lapsilla syysloma. Mukava niin :)

Teillekin erittäin hyvää viikonloppua!




16 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Kiitos Pikku Akka, käyttöön näytti pääsevän eli hyvä merkki :)

      Poista
  2. Hieno setti! Pitsi sopii kauniisti piirtämäsi sydämen malliin, ja nuo pöksyt on ihan päheet ;). Tykkään noista ylipitkistä hihoista myös. Kiitoksia kangastiedosta, nyt osaan käydä seuraavalla kapunkireissulla sitä ostamassa ja miehetkin osaavat nimellä saada oikeaa :). Minunkin pitäisi tehdä kangaskaappien siivous, ihan kauhistuttaa se kankaiden määrä. Itse vien tilkut pojan kerhoon tai lähimpään päiväkotiin, ovat kyllä ottaneet mielellään vastaan pienetkin tilkut askarteluihin. Mukavaa viikonloppua ja lomalaisille rentouttavaa lomaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Hanna Mi:) Minun piti mainitakin noista ylipitkistä hihoista ja lahkeista, että ne olivat juuri tarkoitus, mutta kiitos kun huomasit :) Minulla on just pieniä kankaanpalasia kaapissa ehkä vähän liikaakin, kun aina miettii, että näin kaunis ja ihana pala saattaisi vielä päätyä johonkin. Joskus toki päätyykin, mutta osan voisi hävittää. Muutenkin selkeytyisi itsellekin mitä omistaa;) Pitäisikin kysyä eskarista ja kerhoista, haluaisiko ne paloja.

      Poista
  3. Tosi kiva setti. :) Silloin tällöin on kivakin tehdä vähän inventaariota kangasvarastoille.. Vaikkei ne mullakaan suuren suuret ole, niin näin se vaan tahtoo mennä että poissa silmistä, poissa mielestä.. Joskus on hyvä kaivella niitä laatikon pohjiakin ja tehdä löytöjä.. :) Mukavaa viikonloppua ja syyslomaviikkoa. Meillä odotellaan vielä reilu viikko.. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä sitä vaan löytöjä tekee, kun kaapin kätköjä alkaa kaivelemaan. Monesti ne inspikset tulevatkin juuri jostain löydöstä. Muutenkin kaapit meinaa jo liikaa pursuta, niin ehkä se olisi aika tehdä asialle jotain :) Kiitos Raisa kommentistasi!

      Poista
  4. Kauniita vaatteita! Vaalea pitsireuna on kiva kontrasti muuten tummille sävyille.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, kyllä vaalea sävy jotenkin raikastaakin tummaa yleisilmettä :)

      Poista
  5. Tosi kivat! Yksillä kutsuilla katselin tuon tyylistä paitaa ja laitoinnidean korvan taakse. :) mukava yhdistelmä erilaisia kankaita. Teet kyllä aina tosi hyviä palalaari löytöjä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäkin olen nähnyt jonkun päällä joskus pitsihelmaröyhölöitä collegekankaan kanssa yhdistettynä ja erittäin kivan näköinen olikin. Mukava tehdä isommalle tytölle sellaista mistä sen ikäiset tykkää. Silloinpa vaatteet tulevat käytetyksi:) Aika makeita aarteita olen nyt löytänyt paloista, mutta varmaan olenkin käynyt aika usein kaivelemassa :) Kiitos Katja / Kakarat.

      Poista
  6. Tosiaan nätin harmoninen asu harmaissa sävyissä! Minäkin tuossa aiemmin siivoilin kangaspinoja ja järjestelin ja lajittelin, se on minusta ihan kivaa puuhaakin, silloin alkaa ideoitakin pyörimään mielessä! Täytyisipä itsekin katsastaa Scubat ensi kerralla, olen ihan järkyttynyt, kuinka paljon housuja tänä syksynä oikein tarviikaan ommella lähinnä noille koululaisille siis ;). Nauttikaahan lomasta, minäkin ajattelin pari päivää ottaa ihan rennosti, vaikka kaikenlaista juhlajärjestelyä on kyllä tälle kuulle tiedossa vielä yllin kyllin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä housuja tahtoo tarvita vaan useat kappaleet ja onnettomat kun tahtovat kuitenkin reikiintyäkin, varsinkin pojilla :) Katselinkin postauksiani, että aika sävyttömissä sävyissä olen mennyt jonkin aikaa, mutta on tuolla odottamassa ihanan raikkaitakin kankaita koneen alle pääsyä :D Tsemppiä juhlien järjestelyyn :) Kiitos Krista!

      Poista
  7. Kaunis paita! Minä näin alkusyksystä josssakin (?) tuon tyyppisen college-paidan ja ajattelin, että onpa kivan näköinen! Housut on huippu makeet, samoin kun sun edellisen postauksen tekonahkapöksyt!! Mä oon yrittänyt pikkuhiljaa käydä (taas) joka komeron läpi ja toissapäivänä oli juuri kangasvarastojen vuoro. Monenlaista reipua sitä olikin tullut vuosien varrella jemmattua ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi tuo komerojen läpi käyminen on minullakin edessä. Tuntuu, että aika nopeaan tahtiin tavarat alkaa mennä vähän miten sattuu ja aivan turhaa kampetta kertyy. Hyvä mieli tulee kyllä kun saa paikkoja järjestykseen. Kiitos Eerika:)

      Poista
  8. Upea setti! Kivasti olet yhdistellyt erilaisia kankaita kokonaisuudeksi :). Kaappien tyhjäys olisi minullakin edessä sillä ompeluhuoneen muutto uusiin tiloihin on edessä. Saattaapi olla että jokaisen kylään uskaltautuvan vieraan mukaan lykkään kangasläjän sillä kaikkia en tule itse edes käyttämään. ;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo onkin hyvä ajatus, antaa ystäville lahjoituksia :-) Pitäisi kyllä todella myllätä kaapit uuteen uskoon. Minun ompelutilani on myös lasten askartelutila ja tekemisen jäljet on jatkuvasti nähtävillä. Mutta hyvä niin :-) Kiitos Arki Vainiolla :-)

      Poista

On mukava, jos jätät minulle viestiä :). Pienikin kommentti ilahduttaa minua erittäin paljon.