torstai 18. joulukuuta 2014

Laineisia oksia ja tunnelmahetkiä



Pidän luonnonmateriaaleista tehdyistä sisustusjutuista. Tämän oksien taivutteluajatuksen sain syksyiseltä Naantalin reissulta. Siellä oli kauniisti laitettu kiharaisia oksia isoon lasimaljakkoon. Päätin kerätä ohuita pajuja ja kiersin ne harjan varren ympärille ja jätin lämpimään varastoon ne kuivumaan. 
Lopputulos ei ole täysin sitä mitä mielessäni haaveilin, sillä laineita ei tullut kovin paljoa. Paremman lopputuloksen saisi kun oksat olisivat hyvin vedessä liotetut ja taipuisivat sen takia tiukemmin kepin ympärille, jolloin kiharaa tulisi enemmän. Paras aika olisi varmasti kerätä keväällä tuoreita pajuja ja tehdä niistä koristeoksia. Näin kyllä teenkin :)




Amarylliksestä pidän todella paljon. Vanhempani toivat tämän kaunistuksen jo muutama viikko sitten ja nyt saamme iloita sen ihanuudesta. Usein käy nimittäin niin, että ostan juuri joulun alla Amarylliksen ja ihmettelemme joulunpyhät vain sen komeita varsia ja kukat kukkivat joskus joulun jälkeen ;)


Perinteinen kynttelikkö sai pienen tuunauksen, kun kiinnitin kuumaliimalla siihen pitsin palasen ja satiininauharusetin koristukseksi.



Loppuun haluan laittaa vielä nämä sinisen hetken kuvat, jotka nappasin kännykällä hakiessani eskarilaista. Kaunis lumipeite ilahduttaa ja tuo valoa niin runsaasti. Kunpa lumi pysyisi nyt koko talven ajan.



Postaukseni oli melkoisen sekava kooste erilaisista kuvista ja hetkistä. Kuitenkin kaikkia kuvia yhdistää  tunnelma - joulun odotuksesta :)

Toivotan teille ihania hetkiä joulupuuhiinne :)






18 kommenttia:

  1. Ihania kuvia, lämpimiä tunnelmia! Saimpa tästä postauksesta monta virikettä. Minäkin haluan kokeilla tuollaisia kiemuraoksia. Muistutapa mua asiasta keväällä. :) Ja tuo kynttelikkö. Meillä on samanlainen, justiinsa tuossa läppärin vierellä. Joka kerta kun istun tähän koneelle, mietin, miten tuota voisi tuunata. Kiitos ideasta - tuohan on tosi kaunis tuunaus. ... Ja tuo amaryllis. Valkoinen on niin kaunis. Meillä oli jo yksi, mutta se ehti kukkia. Ehkä ostan uuden ja sille varmaan käy niin, että se kukkii vasta joulun jälkeen. :D Ja pakkohan mun on kommentoida noita sinisiä ulkokuviakin. Minäkin kävin tunti sitten räpsimässä ihan samantyyppisiä. :) Samanlaiset vinkeet siis! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Pikku Akka <3 Onpa niin mukava kuulla, että sait virikkeitä. Se tuntuu tosi mukavalta. Minäpä koitan muistuttaa sinuakin kevään oksien keruusta. Silloin paju on niin taipuva, että käsittely ja lopputulos on varmasti parempi kuin mitä nyt sain. Enkä missään tapauksessa halua ostaa kiharaoksia kaupasta, kun itsekin ne saa helposti tehtyä :) Niin hauska kuulla, että olet samojen touhujen ja ajatusten kanssa siellä kotonasi touhuillut kuin mitä minä täällä :) Oli mukava lukea kommenttisi!

      Poista
  2. Paju on mielenkiintoinen materiaali, siitä saa tehtyä kaikenlaista kaunista. Näin joitakin vuosia sitten jossakin pajusta tehdyn joulutähden ja tein silloin nopeasti ihan raakileversion malliksi itselle. Ikinä en keväällä muistanut kerätä pajuja ja nyt jouduin sen mallin heittämään pois, kun oli niin kärsinyt kaapin kätköissä.. Kiemuraiset oksat on tosi kivan näköisiä! Pitkät pajut sopivat hyvin korkeaan lasimaljakkoon. Tykkäisin tuollaisista koristeista, mutta meillä ei tuollainen pysyisi "hengissä" kovinkaan kauan. Ehkä joskus sitten kun ei ole enää ihan pieniä lapsia.. :) Ihania tunnelmia kuvistasi välittyy! Mukavia joulupuuhia myös sinulle! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen joskus aikaisempina keväinä tehnyt pajusta koristelujuttuja ja sen työstäminen oli kyllä mukavaa. Pitäisi verestää taas keväällä muistoja sen suhteen :) Toivon kyllä, että lasimaljakko pysyisi ehjänä, kun onhan pallon heitto eteisessä niin mukavaa, siis lasten mielestä ;) Kiitos Raisa P ja mukavaa viikonloppua sinulle !

      Poista
  3. Ihanan tunnelmallinen postaus, sopii niin hyvin tähän joulun alle ja rauhoittumiseen. Pitääpä minunkin muistaa tuo pajujuttu keväämmällä, meilläkin sitä pajukkoa tuossa kasvaa ja nuo oksat näyttävät kyllä tosi kauniilta! Kynttelikön tuunaus on myös tosi hyvä idea, meillä on äidin vanhat "messinkiset" kyntteliköt, olen niistä vielä pitänyt ihan sellaisenaan. Siniset kuvat ovat mahtavia, erityisesti sykähdyttää tuo polkupyöräkuva! Tunnelmallista viikkoa sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi ne messinkiset kyntteliköt on niin ihania. Meilläkin oli joskus, mutta jotain vikaa niihin tuli, että jouduttiin hävittämään. Ne ovat niin perinteisen jouluisia ja tykkään niistä :) Kyllä luonto on nyt niin kaunis. Niin ihana kun illallakin pihalla näyttää paljon valoisammalta. Toivottavasti lumi pysyisi. Nytkin sitä parhaillaan satelee lisää. Tietää myös lumitöitä :D. Kiitos paljon Krista ja mukavaa viikonloppua sinulle !

      Poista
  4. Ihanan tunnelmallisia kuvia! Polkupyörä kuva on mainio! Täällä päin sataa edelleen vettä... Lunta täälläkin odotellaan kovasti, sitä pitäisi olla luvassa Itä-Suomeen, minne olemme matkalla jouluksi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eiköhän lumirintama etenee myös Itä-Suomeen, toivotaan niin :) Kyllä nyt on saatu vesisadetta ihan riittävästi, ettei haittaa vaikka sade muuttuisikin lumeksi. Kiitos sinulle Mandariinimania ja leppoista viikonloppua sinulle :)

      Poista
  5. Ihanan tunnelmallisia joulunaluskuvia sinulla, koti on valmis joulun tulla. Lumiset kuvat veivät sydämeni; minä kun rakastan lunta ja sinisiä hetkiä.
    Edellistä postausta en ole tainnut ehtiä kommentoida. Mekko oli ihana. Sopi todella hyvin sinulle sekä malliltaan että tyyliltään. Minäkin katselin jokin aika sitten villaneuleita EK:ssa. En löytänyt sopivaa, mutta tällä viikolla mukaani tarttui jouluista villakangasta hametta varten.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon Oman näköinen kommentistasi :) Mukava kun sait mieleistäsi kangasta hametta varten. Tuo minun neulos oli juuri tullut Eurokankaaseen ja ehdin sen napata. Olisikin huippua, kun erilaisia neuleita tulisikin reilummin paloihin myyntiin. Uskon kyllä, että ne kävisivät kaupaksi.
      On niin ihana kun saatiin kaunis maisema jouluksi. Uskon kyllä, että saamme pitää maiseman valkoisena joulupyhinäkin, toivottavasti !

      Poista
  6. Oi luonnonmateriaalit! Paju on lempparini.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siellä löytyi toinenkin, joka tykkää pajusta :) Se on kyllä mahtava materiaali kaikenlaiseen askarteluun ja työstämiseen. Kiitos Jokke kommentistasi :)

      Poista
  7. Kauniita kuvia ja todella kiva idea pajuista. Mullekin yleensä käy muuten samoin amarylliksen kanssa ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Taitaa olla niin, että emme ole ainoat, jotka ihailee yleensä amarylliksen varsia joulun aikaan :D Pitäisi olla vähän aikaisemmin ostamassa joulukukkia. Ehkä tämänkin asian voi vielä oppia ;) Kiitos paljon Tuulia !

      Poista
  8. Todella tunnelmalliset jouluiset kuvat! Kauniit koristeet, ihana idea tuo rusetti ja pitsi kynttelikön koristeena. Kiitoksia oksavinkistä, näitä täytyisi muistaa keväällä tehdä :). Minulla oli viime jouluna ihan samanlaisessa korkeassa maljakossa maalattuja oksia, mutta ne olivat niin leveällä etten halunnut niitä tilaa viemään nyt. Tällaiset pajut eivät ole tiellä siivotessakaan. Mukavaa viikonloppua ja intoa joulupuuhiin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos sinulle Hanna Mi:-) . Tuo oli hyvä kun mainitsit oksien kapeudesta. Mietin nimittäin, että onko oksien määrä ihan olematon, mutta veisihän ne tilaa aivan eri tavalla jos niitä olisi enemmän.

      Poista
  9. Kauniita kuvia, joista välittyy rauhallinen tunnelma.

    VastaaPoista

On mukava, jos jätät minulle viestiä :). Pienikin kommentti ilahduttaa minua erittäin paljon.