tiistai 25. marraskuuta 2014

Keittiön valkoiset verhot



Olen tehnyt näitä keittiöverhopostauksia aiemminkin, mutta muualle kotiimme en vielä ole paljon verhoja vaihdellutkaan. Keittiöön on kiva vaihtaa verhoja vähän vuodenajan mukaan ja tietysti oman fiiliksenkin pohjalta. 

Viime viikonloppuna sain otettua valkoiset, kesäiset pitsiverhot viimeinkin pois. Olen pähkäillyt mielessäni, että minkälaiset ja minkä väriset verhot keittiön seinätapettiin olisivat parhaimmat. Loppujen lopuksi päädyin kuitenkin turvalliseen valkoiseen. Viime vuonna tein nämä verhot, joiden sävy on mielestäni ihana, mutta hivenen riitelee seinätapetin kanssa. 


Lisäsin verhopidikkeisiin valkoista pitsiä tuomaan jotain ilmettä, muuten näihin hyvin pelkistettyihin verhoihin. Verhot ostin syksyllä Ikeasta. Verhopidikkeet olen tehnyt jo aiemmin. Edellisen linkin kautta voit katsoa eräänlaisen tavan, miten voit tehdä pidikkeen.


Tämä lamppu on syksyinen ostos ja tykkään sen koristeellisuudesta:)



Päivä on niin lyhyt ja kuvaamiseen ei paljon jää aikaa. Tälläkin kertaa oli hämäryys jo hiipinyt, mutta sain 50 mm kiinteällä objektiivilla kohtuullisen valoisia kuvia ja vielä kun säädin valkotasapainoa hieman. Jännä testata kameraa ja yrittää harjoitella sen mahdollisuuksia käytännössä :)

Leppoisia päiviä teille ja käykäähän osallistumassa arvontaani :)



lauantai 22. marraskuuta 2014

Paita sopivaksi pitsin avulla



Tästä kankaasta oli tarkoitus tulla ensin perusmallinen paita ja sellaiseksi sen leikkasinkin. 
Kaava on muuten naisten Ottobre 5/2012 lehden Patchwork pitkähihainen jerseytoppi. Erittäin hyvä kaava, jota minun ei tarvitse muokata mitenkään, varsinkaan kun otan huomioon kankaan joustavuuden. Tämä kaava soveltuu parhaiten hyvin joustavalle kankaalle. Tämä minun HH:sta ostamani kangas ei ollut tarpeeksi joustava. Niinpä hihat puristivat käsivartta aivan liikaa. Jotain oli tehtävä, jos mieli saada tekeleen käyttökelpoiseksi. 


Ideaksi keksin leikata hihat pituussuunnassa kahtia ja lisätä joustava pitsinauha tuomaan väljyyttä. Ja sehän toimi :)



Tästä tuli omanlainen, mutta käytettävä paita. Ja ruusukankaasta tykkään :)

Sivuilla vierailevat, käykäähän osallistumassa arvontaan !

Oikein mukavaa viikonlopun jatkoa teille:)


tiistai 18. marraskuuta 2014

Pikku pojan asusteita



Viikko on vierähtänyt perheen sairastellessa, itsekin myös. Ikäviä nuo kulkutaudit, mutta kun vointi alkaa kohentua, niin into tekemiseen on suuri. 
Kovin suuria ja työläitä projekteja en jaksanut aloittaa, joten kaivoin trikoot esiin ja päätin täydentää pienen miehen käyttövaatevarastoa.


Molempien paitojen kankaat olen ostanut HH- kankaasta. Housujen velour on tilattu netistä, äkkiseltään en muista mistä.
Sekä yläosat että alaosa on leikattu vanhojen vaatteiden pohjalta, reilusti vain suurentamalla.
Apinapaidan kaula-aukko tuli ehkä liian isoksi, mutta sopivalla aluspaidalla korjaantuu käytettäväksi:) Ompelin ruskeasta velourista paikkapalat kyynärpäihin. Housut on tehty niin perusmallilla kuin voi, eli etu- ja takakappaleet ja vyötäröllä ja lahkeissa leveä resori. Vyötäröresorin sisään lisäsin leveän kuminauhan varmistamaan housujen päällä pysymisen:)



Työautokangas joutui vähän saksien alle, kun halusin rikkoa kankaan kirjavuutta punaisella kaitaleella. Kaitaleen malli on tasaisesti ylöspäin levenevä kolmio. Kuvissa pienen pojan pyöreä vatsa hieman kääntää leikkausjälkeä pyöreälinjaisemmaksi :)


Peitetikkikoneen jälki tuo koristeellisuutta omalla kuvioinnillaan ja sävyllään.


Kuvat käytiin ottamassa toimistolla kun sinne tulvii eritavalla luonnonvaloa isojen ikkunoiden takia. Lisäksi valkoiset seinät kirkastavat ympäristöä. Lelut olivat tärkeässä roolissa kuvaamisen aikana:)


Arvonta on edelleen käynnissä. Käykäähän ihmeessä osallistumassa! Muistuttelen tulevien postauksien aikana vielä siitä.

Jokaiselle uudelle lukijalle jo tässä vaiheessa lämpimät tervetulotoivotukset mukaan:)

Olen muuten useasti käynyt lukemassa teidän ihania kommentteja arvontapostauksessa. Mieltäni kovasti lämmittää:) Kiitos!







tiistai 11. marraskuuta 2014

ARVONTA



Nyt on arvonnan aika.

 Jotenkin se piristää nyt tätä mahdottoman pimeää ja sateista aikaa (palkintojen kuvaus oli todella haastavaa sateisen ja harmaan päivän johdosta)

Ylläolevassa kuvassa on arvonnan palkinnot.
Seuraavat fiilistelykuvat hieman aukaisevat mitä nuo kummat pötköt oikein ovat:)


Halusin ommella arvontapalkinnoksi jotain ja päätin tehdä muutaman sisustusjutun. Eli palkintona on Pentikin Juhla- kankaasta ommeltu kaitaliina, koko n. 44x150 cm ja tuollainen säilytyspussukka. Ompelin pussukan valkoisesta lakanakankaasta ja somistin pitsillä ja Pentikin Juhla- kankaan loppupaloilla. Valitsin kankaiden sävyiksi tarkoituksella aika neutraalit värit, jotta palkinto olisi miellyttävä teille osallistujille.

Säilytyspussukassa on erittäin kätevä säilyttää muovipusseja, joita kaupoista tahtoo kertyä tai mitä muuta itse kukin keksiikään.





Arvonnan säännöt ovat seuraavat:

- yhden arvan saat kommentoimalla arvontaa (anonyymit jättäkää sähköpostiosoite)
- kaksi arpaa saat kommentoimalla ja olemalla blogini lukija. Voit myös arvonnan aikana kirjautua lukijaksi oikeassa sivussa olevan liity tähän sivustoon- palkin kautta
- arvonta kestää 7.12.2014 asti

Jos viitsit, niin kirjoita minulle ajatuksiasi blogistani ja sen sisällöstä:)

Tämä arvonta on samalla myös - iso kiitos - teille lukijoille ja kommentoijille. Ilman teitä tämä olisi melko yksinäistä puuhaa ;)


Tervetuloa osallistumaan jokainen sivuilleni eksyvä :)




perjantai 7. marraskuuta 2014

Nyöripaita koulupojalle



Tämä kangas sopi minusta mainiosti vähän jo isommalle koulupojalle ( 4lk.). Hänen ikäiselleen on aika mielenkiintoista ommella, kun on mietittävä, ettei tee liian lapsellista vaan hänen ikäiselleen sopivaa. 


Kankaan tennarit nyöreineen houkuttelivat tekemään vielä yhden nyörikohdan. Lisäsin etukappaleen keskelle halkion reunoihin resorikäänteet ja halkion taakse turkoosin kankaan. Jätin resorien reunat irti turkoosista kankaasta, jotta sain laitettua metalliset nyörirenkaat. Tähtitennarit antoivat idean tähtitaskuun.

Aika kiva lopputulos, ainakin minusta:)


Seuraava postaus taitaakin olla arvontapostaus:)


Ihanaa isänpäiväviikonloppua teille jokaiselle!


tiistai 4. marraskuuta 2014

Tyttärelle käyttövaatteita



Tämä ihana kukkakangas on odottanut ompelua kesästä asti. Joskus joku kangas laittaa miettimään, mitä siitä tekisi ja loppujen lopuksi se päätyykin aika perusmalliin. Tälle kankaalle kävi juuri näin:) Ostin kankaan kesälomareissun yhteydessä Metsolasta.



Kangas on itsessään niin kaunis, että en keksinyt oikein mitään muokattavaa siihen. Jotain pientä teki mieli laittaa ja se oli tällä kertaa hihoihin nuo framillonit, jotka kivasti kiristävät ylipitkiä hihoja lyhyemmiksi. Lisäsin rypytyksen yläosaan vielä pienet rusetit. Herkkää ja kaunista kankaan pitsiset kukat vaativatkin:)


Housut ompelin sivusaumattomien leggareitten kaavalla. Tein ylimääräisen sauman polvien alapuolelle. Antaa vähän ilmettä perushousuille. Vyötäröllä on kuminauhakuja. Tämä kangas on samaa kangasta, josta pari vuotta sitten ompelin isolle siskolle farkut.  Kangas on siis majaillut aika pitkään kangaskaapissa:)


Tällaisia ompeluita tällä kertaa. 

Pitkään olen haaveillut arvonnan järjestämisestä ja kohta on sen aika. Nyt olen keksinyt mitä laitan palkinnoksi ja senpä takia myös arpominen on mahdollista:) Olette ilahduttaneet minua paljon mukavilla kommenteillanne!

Tunnelmallisia ja mukavia hetkiä koteihinne!