tiistai 13. toukokuuta 2014

Juhlamekko ja tyttären ompelema paita



Olipa mukava ommella mekko tyttärellemme. Mekkomallina toimi Mekkotehtaan ihastuttava Katariina. Tykkään tosi paljon kirjan mekkomalleista. Ne ovat niin kauniita ja romanttisia pitseineen ja röyhelöineen. Pitää nyt tehdä tällaisiakin hörsylöitä kun tytärkin niistä vielä tykkää.


Mekko saa nyt toimittaa juhlamekon virkaa kevään juhlissa ja juhlien jälkeen se saa olla niin paljon käytössä kuin vaan tytär haluaa :) Kankaan ostin Eurokankaasta ja se on mukavan tuntuista puuvillaa. Pitsit olen ostanut joskus aikaisemmin, mistä lie :) Mekon koko on 122/128.



Mekkokankaan ostosreissulla tytärkin halusi itselleen ommeltavaa. Tällainen joustava kangas löytyi palalaatikosta. 


Ekaluokkalaisella tyttösellä oli malli valmiina mielessään ja upea lepakkopaita tuli lopputuloksena. Luokkakaverit olivat pyytäneet häntä ompelemaan myös heille tällaiset. Aika suloista :)

Autoin häntä asettelemaan kankaan lattialle ja yhden käyttöpaidan kankaan päälle. Neuvoin miten lepakkopaita leikataan ja helposti kangas muotoutoi hänen käsissään oikean malliseksi. Kaula-aukon hän itse leikkasi sopivan kokoiseksi. Kaula-aukko, hihansuut ja helma ovat ompelematta, koska kangas ei ole purkautuvaa. Tämäkin helpottaa lapsen työtä. Ei tule liian paljon vastoinkäymisiä hankalien kohtien kanssa ja into säilyy näin paremmin :) Olen antanut hänen käyttää saumuria ja ompelukonetta. Kuulostaa ehkä hurjalta :) Mutta olen huomannut, kun vierestä olen seurannut, miten taitavasti hän koneita käsittelee. Itsekin olen saanut pienestä pitäen ommella äidin koneilla ja ehkäpä tämä kipinä käsitöihin on jo sieltä syntynyt.


Omaan mekkoon on kangas ostettu ja kaavojakin olen piirrellyt. Halu tehdä itselle on suuri, mutta hyvin haasteelliselta se tuntuu. Laitan kuvia tännepäin jos jotain valmista syntyy :)



26 kommenttia:

  1. Ensimmäisenä tyttärellesi onnea huikean hienosta paidasta! Mahtava lopputulos, kankaat ja kaikki sopivat ihanasti yhteen. Ei ihmekään, jos luokkakaverit ovat ompelupyyntöjä esittäneet. Ei ole lainkaan minusta hurjan kuuloista, että tyttösi jo ompelee. Minäkin sain ihan pienestä pitäen ommella äitini koneella, ja oma poikakin on muutaman kerran ommellut koneella (ja hän täyttää kohta 5). Tosin poika ompeli minun sylistä kylläkin :). Ompelemasi mekko on niin ihana. Pitsit sopivat kankaaseen, ja todella herttainen on lopputulos. Jostain minulle mekko tuo mieleen Pieni talo preerialla tv-sarjan, samaa herttaisuutta ja tunnelmaa ehkä :). Odotan innolla sinun mekkoasi. Hyvin se sujuu, olet niin taitava ompelija!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, kerron tyttöselle terveiset :) On niin mukava nähdä, miten hän on tyytyväinen työhönsä. Toisena peräkkäisenä koulupäivänä hän laittoi paidan kouluun. Tuollaisista helpoista malleista kun aloittaa, niin pikkuhiljaa voi sitten taitojensa mukaan lisäillä yksityiskohtia ompeluksiin. Jotain vanhaa tyyliä mekossa kyllä on, aivan totta. Ja sellaisista pidän :) Yritän edetä mekkoni kimpussa... Saa nähdä mikä on lopputulos ;) Kiitos paljon Hanna Mi

      Poista
  2. Todella hienon paidan tyttäresi ommellut, vau, taitava tyttö.

    Mekko on todella suloinen. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Ninnu :) Tuollaisia joustavia paitakankaita pitäisi hakea lisää, niin saisi tyttönen suurruutella itselleen kivoja paitoja. Tuntuu olevan niin tykätty malli tuo :)

      Poista
  3. Onpa kaunis mekko, niin herkkä ja kaunis.
    Ja paitakin on upea, hieno kangas ja malliltaan varmasti juuri monen ikätoverin mieleen. Taitava tyttö!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Ulrika :) Tuo tyttären paitakangas oli mielenkiintoinen, kun siinä symmetrisesti kulki nuo kuviot. Tuli kivan näköinen.

      Poista
  4. Suloinen mekko! Ja upean paidan tyttökin ommellut! :)

    VastaaPoista
  5. Kaunis mekko pitseineen kaikkineen! Mielettömän taitava tyttö teillä!
    Ei oo tämä äiti tohtinu antaa vielä lasten koneisiin koskea,
    vaikka itekin olen saanut ommella pienestä asti...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tytöllä on selkeästi aito kiinnostus ompeluun. Ei tarvi houkutella vaan itse hän suunnittelee ja haluaa tehdä. No, minähän olen antanut :) Pitseillä on muuten kovastikin vaikutusta mekkokokonaisuuteen. Antavat herkkyyttä asuun. Kiitos paljon Silja!

      Poista
  6. Kyllä on taas niin sievä mekko! Tykkään niin näistä sun tekemistä mekoista. Osaat niin taitavasti yhdistellä kankaita, pitsejä ym. ja keksit aina niin kivoja pieniä yksityiskohtia!! Hienon paidan tyttäresikin on tehnyt! Toivottavasti itellä olisi kärsivällisyyttä opettaa omille lapsille käsityön saloja, jos he joskus innostuvat kokeilemaan..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lämpimästi kiitoksia Eerika :) Mukava kuulla, että tykkäät. Ehkä meillä on samankaltainen maku ? :) Kärsivällisyyttä ja aloitteellisuutta saisi olla itselläkin enemmän. Kun tytär pyytää, että haluan ommella, niin liian helposti vastaa, että ootappa vähän. Sitten itsekin hoksaa, että loppujen lopuksi pieni vaiva auttaa alkuun. Ja kun alkuun jaksaa vähän autella, niin pian hän itse touhuaa jo ompelun kimpussa :) Lapset oppii niin nopeasti ja varsinkin kun on innokkuutta.

      Poista
    2. Muhun taitaa iskeä kaikki pitsi- ja röyhelöjutut ja pienet suloiset tai hauskat yksityiskohdat :) Toisaaltaan taas jotkut retrohtavatkin kuosit/vaatteet saattavat näyttää kivoilta. Hui, onpa mulla sekava maku ;)

      Poista
  7. Katariina on kyllä kaunis mekkomalli. Sillä vois tehdä tyttömäisen mekon vaikka itsellekin. Ihanan kankaan ole löytänyt mekkoon.
    Anna vain tytön ommella. Tekemällä sitä oppii. Mun tyttö on innostunut kaavojen piirtämisestä ja leikkaamisesta. Leikkaushommat olenkin ulkoistanut hänelle. Se kun ei ole mun mielipuuhaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen muuten miettinyt, että mekkotehtaan mekkomalleilla voisi tehdä itsellekin vaikka yömekon ja ihana vielä kun saisi kauniita kesämekkoja itselle. Niiden mallit ovat niin ajattoman kauniita. Tuo kaavojen piirtely ja leikkaaminen on niin tylsää puuhaa, että :) Mahtavaa, että olet saanut itsellesi siihen apua. Pitääpä itsekin ulkoistaa se puuha :) Kiitos paljon Pikku Akka!

      Poista
  8. Taitava on tyttö! Hieman kateellisena katselen kauniita puuvillamekkoja, meidän neiti ei suostu niitä pukemaan- Upeat sävyt molemmissa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kewa :) Meidän nuorin tytöistä on tykännyt tällaisista mekoista, mutta ei kaikki välttämättä tykkää. Ompelevan äidin mielestä harmi. Olenkin ajatellut, että pitää vielä tehdä hänelle mekkoja, sillä kun ikää tulee, niin hän ei varmastikaan laittaa enää mekkoja.

      Poista
  9. Oi joi, mitä siellä on taas saatu aikaiseksi - niin äiti kuin tytär. Meillä taitaa olla tuosta samasta kankaasta kuin mekko tyttölöillä hameet, mutta eri värisenä :) Mekko on tosi kaunis pitseineen ja lepakkohihapaita varmasti muodikkuudessaan kovasti nuoren neidon mielen! Sinun mekkoa odotellessa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tällaisia täällä on hurauteltu :D Pientä stressiä meinaa pukata, kun miettii juhlavaatetuksia, mutta asia kerrallaan :) Ja loput haetaan kaupasta, mitä itse ei ehdi tekemään. Mutta mukava tehdä noita mekkoja ja varsinkin pikkutytölle se tuntuu jotenkin helpommalta. Lapsilla vaatteet saa jotenkin helpommin istumaan. Kaavat olen itselleni piirtänyt, mutta voi olla, että viidesluokkalaisen tyttären asun yritän ensin saada valmiiksi. Katotaan nyt mihin inspis iskee ensimmäiseksi :) Lämpimästi kiitoksia Krista :)

      Poista
  10. Vastavierailulla blogissasi. Ihania ideoita sinulla ja kauniita kuvia! Lukijaksi jäin :)

    VastaaPoista
  11. Todella ihana mekko!! Ja taitava kummityttö mulla!!♥ *anna*

    VastaaPoista
  12. Hei! Blogissani olisi sinulle haaste. Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
  13. Taas hienoja ompeluksia - erityisen ihastuttava mekko! :)

    VastaaPoista

On mukava, jos jätät minulle viestiä :). Pienikin kommentti ilahduttaa minua erittäin paljon.