perjantai 29. elokuuta 2014

Eskaripojan asusteita



Olen saanut aikaiseksi ompeluja ja vielä todelliseen tarpeeseen :D.
Tämän paidan muokkasin peruspaitakaavan pohjalta eli leikkaus rinnan kohdalle, nappilista ja huppu. Muutama neppäri listaan ja valmista tuli. 

Kyllä tykkäänkin tästä pöllöpaidasta:)

Tuunasin vanhat housut leikkaamalla etukappaleista palat pois ja lisäsin maastokuviokangasta reikiintyneiden polvien paikalle :) Kummasti löytyy kaapista reikäisiä housuja. Tällä tavalla muuten ehjiin housuihin saa vielä vähän jatkoaikaa.







Tässäpä toinen asu. Elefantti- kangas löytyi kesäisen reissumme yhteydessä Metsolan liikkeestä. Ensimmäistä kertaa siellä kävin ja muutaman kankaan löysin matkaani. 


Nämä housut paikattiin tällä tavalla :) Vanhat lahkeensuut ompelin vakosametin jatkoksi.


Halusin vähän lisätä väriä vaaleasävyiseen elefanttikankaaseen ja ompelin kapean soiron oranssia resoria turkoosin resorin kaveriksi.


Nämä asut pääsevät kovaan käyttöön eskarissa. Siellä leikkiä ja touhua riittää :)

Meilläpäin onkin venetsialaisviikonloppu edessä.
Edessä on kynttilänpolttoa, herkuttelua, ilotulitusta, ystäviä ym. mukavaa :)

Mukavaa viikonloppua teille ja suuret kiitokset lukuisista kommenteista edelliseen postaukseeni. 
Nauhankääntäjästä pieni maininta vielä :) Olen tullut siihen päätökseen, että tilaan sen Karnaluksilta ja ensi viikolla onkin yhteistilaus parin muunkin ompelijan kanssa :)

Palataanpa asiaan!



sunnuntai 24. elokuuta 2014

Ompeluja ja haaveita



Ompelin tokaluokkalaiselle tyttösellemme kesäkuussa tällaisia vaatteita. Silloin oli kylmä, todella kylmä ja olimme lähdössä reissuun. Nämä vaatteet pääsivät silloin käyttöön, mutta aivan unohtuivat kaappiin loppukesän helteiden takia. 

Paita on leikattu jonkin kevään OB:n kaavojen pohjalta. Kankaana on kohtuullisen paksua trikoota. Housut leikkasin vanhojen housujen pohjalta. Vyötäröllä on reilu vyötärökaitale ja sivusaumassa vetoketju. Kangas on joustavaa puuvillaa. Molemmat kankaat olen ostanut paikallisesta kankaiden tehtaanmyymälästä.


Ompelin samaan aikaan myös nämä perustrikoopaidat. Jos oikein muistan, niin olen tilannut nämä pallokankaat Fabriinasta.
Ruskeapohjaisen paidan kaula-aukon huolittelin vaaleanpunaisella resorilla ja hihansuut ja helman käänteet huolittelin vaaleanpunaisella langalla. Kuvassa näiden värit näyttävät melkeinpä valkoiselta.


Blogikierrokset ja keskustelut muiden ompelijoiden kanssa ovat nostattaneet minulle kuumetta nauhankääntäjän/kantinkääntäjän ostamiseen. Aikomuksenani olisi kiinnittää se Janomen peitetikkikoneeseeni. Tykkään ommella trikoovaatteita ja ajattelinkin, että kiinnostaisi todellakin ostaa tuo ko. laite, jos se helpottaisi ja nopeuttaisi esim. paidan ompelemista resorikäänteiden suhteen. Otankin mielelläni vastaan ajatuksia ja kokemuksia kääntäjän käytöstä ja hyödyllisyydestä ?

Ompelutahti on ollut hyvin verkkaista viime aikoina. Siksi kai nytkin postaan jo kauan sitten ompelemiani vaatteita. Työkiireet ja kouluarjen aloittaminen ovat aikatauluttaneet päivän kulkua, ettei ole jaksanut / viitsinyt ompeluja aloittaa. Vähän väliä käyn kyllä kankaita hypistelemässä ja ideoimassa. Eiköhän arki tästä tasaannu :) 

Toivottavasti jaksatte pysyä kuulolla :) 

Mukavaa alkuviikkoa kaikille!







lauantai 16. elokuuta 2014

Viittatakki itselle



Ompelin "Allt om handarbete"-lehden innostamana tämän viittatakin. Eurokankaan paloista löytyi tämä mielenkiintoinen kangas. Materiaali on jotain sekoitusta, hyvin pehmeää neuletta. 


Kankaassa oli selkeät suorakulmaiset koukerokuviot, jotka mielessäni asettelin toisen kuvion eteen ja toisen taakse. Mutta kun aloin asettelemaan kaavoja kankaalle, totesin kohdistuksen mahdottomuuden. En mitenkään olisi onnistunut saamaan koko kuviota mihinkään ilman, että olisin joutunut tekemään ylimääräisiä saumoja sinne ja tänne.


Niinpä leikkasin kankaan ilman suurempia mietintöjä. Etukappaleen yläosa jäi minusta liian harmaaksi ja kuviot vain takin alaosaan, niin leikkasin kuviosta tuollaisen kolmion, jonka ompelin koristamaan kaula-aukon seutua. Lisäsin taskuihin vielä hieman mustaa pitsiä.


Tällainen siitä sitten tosiaan tuli :) Aika persoonallinen, mutta tykkään takin erikoisuudesta. Ompeleminen on sellainen kummallinen harrastus, että se laittaa (ainakin minut) testailemaan ja kokeilemaan ehkä vähän outojakin juttuja. Aina niistä kokeiluistakin jotain oppii :)

Syksyn tuntua on jo ilmassa ja tämä ompelus on omiaan hieman viileinä elokuun iltoina.

Mukavaa viikonlopun jatkoa teille!




lauantai 9. elokuuta 2014

Mekko ja takki inspiroivat minua



Löysin mielenkiintoisen lehden lehtikioskista. Nimittäin aivan sattumalta nappasin käteeni lehden "Allt om Handarbete" ja ihastuin kovasti. Onkohan teistä kuinka moni bloggaaja jo maininnut tämän lehden ja en ole hoksannut noteerata sitä mitenkään:)  Mutta nyt nappasi!


Tämä farkkumekko ihastutti minua ja hyvällä tuurilla tiesin kaapissani olevan jo valmiiksi ohutta farkkupuuvillaa. Piirsin oikein kaavat, koska mekossa oli niin paljon yksityiskohtia, jotka olisi ollut vaikea toteuttaa ilman kaavoja. Ainut paha ongelma oli ruotsin kieli. Nolo myöntää, mutta en viitsinyt alkaa kääntämään ompelusanastoa suomeksi, niinpä päätin selvitä lehden kuvien perusteella ompelujärjestyksestä. Ja mielestäni onnistuin ihan hyvin :). 

Lisäksi ompelin yläpuolella olevan villakankaasta tehdyn jakkutakin ja ohje löytyi samaisesta lehdestä. Malliin olisi kuulunut vetoketju eteen. Enpä sattunut sellaista ompeluhetkellä omistamaan ja en jaksanut kauppaankaan lähteä sitä hakemaan, niin päädyin yhteen isoon nappiin, jolla takin saa kevyesti kiinni. Lisäsin hihoihin satiinivuoren, niin villakangas ei kutita ihoa.


Vyön letitin ohuesta nahkanarusta. 



Tuota lehteä hyödynnän lisää. Muutaman mallin sieltä jo nappasinkin mieleeni kypsymään. Ja kierros Eurokankaan palalaareilla vain vahvisti niiden kimppuun pääsemistä. 

Maanantaina alkaa koulu ja uskonkin tämän asun pääsevän tytön päälle ensimmäisenä koulupäivänä :)


Leppoista sunnuntaita teille !






sunnuntai 3. elokuuta 2014

Kukka-asetelmia kihlajaisiin




Saimme viettää tänä viikonloppuna ihanat kihlajaiset. Vanhin poikamme ja hänen suloinen tyttöystävänsä olivat juhlan keskipisteenä.


Kokeilin tehdä itse kukka-asetelmat pöytiin. Ostin oasis-sientä, johon pistelin ruusuja ja metsän mustikkavarpuja. Lisäsin tuollaista valkoista "koristeheinää" asetelman juurelle. Toinen kukka-asetelma muodostui yksinkertaisesti loppuruusuista. Molempien ruukkujen pohjalle laitoin valkoisia koristekiviä ja toiseen ruukkuun solmin kaapista löytyneen ruudullisen nauhan.

En ole aikaisemmin käyttänyt oasis-sientä ja onneksi hieman googletin miten sitä käytetään. Ohjeena oli, että sieni asetetaan kellumaan veden pinnalle ja annetaan sen itse imeä itsensä täyteen vettä. Eli ei saa mennä painamaan sitä veden alle. Silloin sienen sisään tulee "ilmataskuja", joihin ei imeydy enää vettä.

Olipa kiva leikkiä kukka-asetelman tekijää :) 



Koti ennen vieraita. Muutama lisäpenkki höysteenä:)







Onhan sitä taas herkuteltu :) Mutta niinhän juhlissa kuuluu tehdäkin.

Arki alkaa ja kohta koulutkin. Ompelurintamalla ollut aika hiljaista, mutta suunnitelmissa on alkaa trikoo-ompelut. Ja niistähän tykkäänkin :) Sen olen tainnut jo muutaman kerran aikaisemminkin mainita.

Leppoista viikkoa teille!