sunnuntai 3. elokuuta 2014

Kukka-asetelmia kihlajaisiin




Saimme viettää tänä viikonloppuna ihanat kihlajaiset. Vanhin poikamme ja hänen suloinen tyttöystävänsä olivat juhlan keskipisteenä.


Kokeilin tehdä itse kukka-asetelmat pöytiin. Ostin oasis-sientä, johon pistelin ruusuja ja metsän mustikkavarpuja. Lisäsin tuollaista valkoista "koristeheinää" asetelman juurelle. Toinen kukka-asetelma muodostui yksinkertaisesti loppuruusuista. Molempien ruukkujen pohjalle laitoin valkoisia koristekiviä ja toiseen ruukkuun solmin kaapista löytyneen ruudullisen nauhan.

En ole aikaisemmin käyttänyt oasis-sientä ja onneksi hieman googletin miten sitä käytetään. Ohjeena oli, että sieni asetetaan kellumaan veden pinnalle ja annetaan sen itse imeä itsensä täyteen vettä. Eli ei saa mennä painamaan sitä veden alle. Silloin sienen sisään tulee "ilmataskuja", joihin ei imeydy enää vettä.

Olipa kiva leikkiä kukka-asetelman tekijää :) 



Koti ennen vieraita. Muutama lisäpenkki höysteenä:)







Onhan sitä taas herkuteltu :) Mutta niinhän juhlissa kuuluu tehdäkin.

Arki alkaa ja kohta koulutkin. Ompelurintamalla ollut aika hiljaista, mutta suunnitelmissa on alkaa trikoo-ompelut. Ja niistähän tykkäänkin :) Sen olen tainnut jo muutaman kerran aikaisemminkin mainita.

Leppoista viikkoa teille!






24 kommenttia:

  1. Ihanat juhlat ootte saanu viettää <3 Älyttömän kaunis ja herkkä tuo kukka-asetelma. Luonnonantimista on moneksi. Muutenkin teillä on niin kauniin näköistä siellä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lämpimät kiitokset Eerika :) Kyllä tällaiset juhlat ovat niin muistorikkaita ja niin ihania. Lisäksi saa tutustua aivan uusiin ihmisiin ja ystävystyä heidänkin kanssaan. Oli kyllä kätevä tehdä tuohon sieneen asetelmia ja niin hyvänä ovat pysyneet edelleenkin. Laitoin vettä niin paljon, että sienen pohja on kosketuksessa veteen. Inspiroi ajatella mitä kivaa syksyn luonnonantimista voikin sitten tehdä samalla idealla :)

      Poista
  2. Voi onpa teillä ollut mukava juhlan aihe! Kukka-asetelman teko on varmasti ollut mukavaa ja hyvin olet siinä onnistunut :). Kiva nähdä kuvia kodistanne, näyttää tosi upealta ja pidän värimaailmasta paljon! Minullakin on yllättävän paljon trikoo-ompelua syksyksi, tuntuu, että legginsseistä ja pitkähihaisista on varsinkin isoilla tytöillä puutetta. Jotain olen jo leikannut valmiiksi, mutta en ole vielä saanut ommeltua. Kyllä meni loma-aika nopsaan, arki ja aikaiset aamut taas edessä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli niin mukavat juhlat ja kiva oli järjestellä niitä. Samalla tulee tehtyä monia asioita valmiiksi, jotka muuten odottavat ja odottavat valmistumistaan :) Kyllä minustakin tuntuu, että loma on vilahtanut. En voi vielä kuvitella todeksi, että kohta alkaa aamuherätykset ja kiirehtimiset paikkaan kuin paikkaan. Nämä lämpimät ilmatkin sekoittavat ajantajua. Hullulta tuntuu, että lapset joutuvat istumaan koulussa lähes 30 asteen hellesäällä. Samaa puutetta on meilläkin trikoovaatteissa. Leggareita ei ole koskaan liikaa. Ja lapsetkin tuntuvat kasvavan kesällä niin paljon, että pieniä vaatteita löytyy kaapista yllättävänkin paljon :) Työniloa sinulle ja paljon kiitoksia kommentistasi Krista :)

      Poista
  3. Onnea kihlaparille♡
    Todella kaunis koti teillä!!!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Paljon kiitoksia sinulle ja kerron onnittelut nuorelle parille :)

      Poista
  4. Ihanan herttaiset ja kauniit kukka-asetelmat! Ja upea koti, teillä on todella hienot tapetit. Onnea kihlaparille <3! Mukavaa huomata, että tapa juhlia kihloja on vielä voimissaan. Ompeluita ei varmasti ole ehtinyt juhlien tiimellyksessä juuri tekemään, ja kesä muutenkin on ollut ihanan lämmin. Parempi kerätä sitä auringonvaloa pimeiden päivien varalle, sitten ehtii sisällä taas olemaan. Mukavaa viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä sitä syksyn pimeinä iltoina sitten ehtii ompelemaan :) Nyt on kyllä tärkeää saada vitamiinivarastot täyteen. On se niin hieno juhlan aihe kokoontua sukulaisten ja ystävien kesken juhlistamaan nuorta kihlaparia. Ja niin mukava suunnitella ja valmistella juhlia. Olin kyllä innoissani kun hoksasin tehdä asetelmat. Pienistä asioista sitä saa paljon iloa :) Ja mukava huomata, että kyllä sitä osaa kun uskaltaa kokeilla. Paljon kiitoksia sinulle Hanna Mi :)

      Poista
  5. Varmasti oli ihanat juhlat. Juhlava koti, kauniita ovat asetelmasi ja herkullisen näköisiä leivonnaiset. Nam!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli meillä ihanat juhlat. Kyllä herkkuja on syöty. Monesti vaikea arvioida menekin määrää, mutta hyvin riitti kun kaapissa on vieläkin tavaraa :D. Lämpimät kiitokset Pikku Akka :)

      Poista
  6. Kauniit asetelmat olet tehnyt. Onpa teillä ollut mukavia juhlia tänä kesänä. Kotinne on kaunis myös, halot takan päällä näyttää hauskalta. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon Manda :) Olen ihastunut noihin halkoihin tuolla takan päällä. Kerran näin yhdessä kyläilypaikassa tuolla tavalla ladottuja puita ja siitäpä se idea lähti. Kukka-asetelmien teko oli kyllä mukavaa puuhaa :)

      Poista
  7. Herkät on minunkin mielestä. Sitä osaa kun yrittää :) onnea kihlaparille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Ainutlaatuinen :-) Aina kannattaa kokeilla! Kerron terveiset:-)

      Poista
  8. Hurjan kauniit asetelmat teit kyllä. Onnittelut kihlaparille :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos paljon Ninnu :-). Yllättävän hyvin ovat kestäneet asetelmat. Olen lisännyt välillä vaan vettä. Kerronpa myös onnittelut!

      Poista
  9. Oi, teillä on jo ensimmäinen kihlapari! Onnea nuorille ♥
    Kukka-asetelmat ja koko teidän koti on todella kauniit! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, kerron terveiset :) Niin meillä on nyt kihlapari ja se on kyllä ihanaa:) Ehkä se myös kertoo meidän iästäkin jotain ;). Lämpimät kiitokset Hannele!

      Poista
  10. Tosi kauniisti laitettu ja kotikin niin kaunis. Varmasti kihlajaispari oli mielissään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juhlat olivat ihanat :-). Kiitos kommentistasi :-)

      Poista
  11. Kyllä kelpaa viettää kihlajaisia noin huikean hienoissa puitteissa :)

    VastaaPoista
  12. Oletpas kyllä taitava tekemään myös kukka-asetelmiä, niinkuin paljon muutakin! :) pitääpäs alkaa seuraamaan tätä sun blogia :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon Juulia ja tosi mukava kun tulit lukijaksi, tervetuloa :-)

      Poista

On mukava, jos jätät minulle viestiä :). Pienikin kommentti ilahduttaa minua erittäin paljon.